Mobiele wand

ESW 100
Systeem ESW bestaat uit een aantal afzonderlijke panelen die opgehangen zijn aan een plafondrail en zo verschoven kunnen worden. Om een wand te vormen kunnen de panelen tegen elkaar geschoven en vergrendeld worden. De panelen bestaan uit een zelfdragend aluminium frame, versterkt met staal en hoogwaardig spaanplaat aan beide zijden.

De geluidswering wordt gewaarborgd door uitschuifbare hermetische afdichtingen boven- en onderaan de panelen, verticale geluidswerende rubberafdichtingen langs de zijkanten en hoogwaardige geluidabsorberende materialen binnenin. De geluidsabsorberende vulling tussen het frame en de beplating zorgt voor verdere demping van het geluid en met een telescopisch sluitpaneel kan de wand op de gewenste plaats verticaal vergrendeld worden om de geluidswerende afdichting compleet te maken.

Het ESW-assortiment is leverbaar met geluidsisolatiewaarden tussen Rw = 37dB en Rw = 53dB (laboratoriumwaarden).
Dankzij de gepatenteerde volgordebediening en het quick-sluit-mechanisme is een draai van 180° aan de afneembare bedieningshendel voldoende om de hermetische afdichtingen uit en in te schuiven. Wanneer ze ingeschoven zijn, kunnen de panelen moeiteloos en geluidsarm verschoven worden langs het speciaal ontworpen aluminium plafondrailsysteem. Het railsysteem biedt gebruiksgemak en flexibiliteit waardoor de wanden in talloze opstellingen geplaatst of geparkeerd kunnen worden.

Systeem ESW is leverbaar in drie verschillende uitvoeringen:
Type 85: slimline uitvoering met zichtbare verticale aluminiumprofielen.
Type 100: zware uitvoering met verticale en horizontale aluminiumprofielen. Alle aluminiumprofielen kunnen naar wens afgelakt worden.
Type 110: de esthetische uitvoering met terugliggende aluminiumprofielen.

Elk paneel kan afgewerkt worden volgens de specificaties van de klant. Alle voor interieurs gebruikelijke vormen van afwerking kunnen toegepast worden, zodat de creatieve mogelijkheden onbegrensd zijn. Bijvoorbeeld: hoogwaardige melamine, hardplastic laminaat, vinyl, digitale print, spiegels, kleurlak, staalplaten, akoestische platen en diverse fineersoorten.

Belangrijkste eigenschappen en voordelen:

• mobiele wanden kunnen eenvoudig, snel en geluidsarm opgesteld en geparkeerd worden
• de opstellingsmogelijkheden van de wanden zijn eindeloos: recht, gebogen, trapsgewijs
  (auditorium), met aangebouwde hoeken, enz.
• alle voor interieurs gebruikelijke afwerkingen kunnen toegepast worden
• keuze uit drie verschillende typen wanden: 85/100/110
• geen beperking van de maximale breedte
• hoogte tot 13 meter (!!!)
• keuze uit geluidsisolatiewaarden van 37dB tot 53dB
• keuze voor magnetische profielen voor optimaal gemak bij het opstellen van de panelen
• de rail kan probleemloos ingebouwd worden in alle soorten plafonds
• brandwerende uitvoering is op aanvraag te verkrijgen